Hovboots - Satans påfund

Hur ofta har man sett frågan om att trava på asfalt dyka upp på Hästforum? Något mer än ett dussin x hundra åtminstone. Hur ofta har man förövrigt sett debatter uppstå kring hovboots*? Jo, det vanligaste orosmomentet kring dessa, minst sagt, anskrämliga dojjor, det är att det skulle vara skadligt med hovboots av gummi på asfalt. Detta pga att det alternerar glidmomentet till att bli kortare. Men vet ni vad de som talar såhär jämför med? Jo, järnskor. De menar att hovbootsens större friktion skulle vara skadligt för att det helt NATURLIGA fenomenet järnskodda hovar minsann glider mycket mer... Tror dessa människor att det är en slump att järnskodda hästar som jobbar mycket på asfalt förses med asfaltsbrodd? Nä, just det, glömde att den allmäna hästmänniskan kan jämföras med en hamster i intelligens.
Jag håller med om att hovboots med största säkerhet är Satans påfund när det kommer till utseende. Däremot är det kanske det smartaste man kan ha i stallet, oavsett om man skor eller ej! Jag kan inte vara den enda som får tvångsmässiga ryckningar av lösa skor?
 
Favorit i repris
 

* Hovboots: Nygammal uppfinning som kan jämföras med vandringskängor eller joggingskor för häst (vilket de jävla töntarna envisas med att kalla det).
Åsikter | |
Upp